About Me

My photo
Före detta 27-årig sociologistudent som slutat försöka skapa ordning i kaos. Vit flagg! Numera 29-årig kommunalarbetare med oklara mål.

Sunday, October 9, 2011

Vad händer?

För alla er som avnjuter en ledig söndag och planerar att tillbringa den i tevesoffan: SLÅ EJ PÅ TV 4! Just nu går filmen "Höst i New York" som beskrivs på följande vis:



Amerikanskt romantiskt drama från 2000. Will Keane är en framgångsrik 48-årig ungkarl som njuter av tillvaron. När han träffar den unga och vackra Charlotte Fielding blir han störtförälskad och de inleder en passionerad romans. Men Will tvivlar på en gemensam framtid på grund av den stora åldersskillnaden.
I rollerna: Richard Gere, Winona Ryder, Anthony La Paglia, Elaine Stritch.
Den som slår på teven får se Richard Gere med en så kallad "äldre herres pondus", i full rulle med att ragga upp sitt ex:s numer 22-åriga dotter = Winona Ryder. Deras första möte sker på en restaurang (som han så klart äger) där hon fnissig och tystlåten låter sig imponeras av denna herre med sexigt gråsprängda tinningar. Han i sin tur, blir extra intresserad av den unga snärtan när han får veta att hon är dotter till en gammal kärlek han tillbringade några sköna veckor med för många (mååååååånga) år sedan. Charlotte (den unga tjejen alltså) ägnar sig åt att designa hattar. Will (den äldre mannen) tar fasta på detta och ringer dagen efter deras första möte för att göra en beställning av en hatt hos Charlotte. När hon frågar efter riktlinjer hur han vill att hatten ska se ut svarar han: "Like the line of a womans hip". Oh my......oh my...... MEN! Så klart faller hon för honom. Och han för henne. Han tycker om att hon är så ung och oförstörd, inte lika bitter och cynisk som kvinnor i hans egen ålder. Och givetvis finns det en (svartsjuk) kvinna i (nästan) samma ålder som honom, som argt står i bakgrunden och tittar på hur han förlustar sig med denna yngre, vackra kvinna. Ett ex som han lämnat av oklar anledning. Nåväl, nåväl.. Här sitter jag nu.... och kan inte byta kanal. Hur skulle jag kunna göra det? Repliker som dessa håller mig kvar:
"I can smell the rain"
"Women seem to love when you lie to them"
"There's only two kind of love stories in this world: boy looses girl or girl looses boy"
Okej.. Nu uppdagas det här att den arga kvinnan i bakgrunden var en dotter till Will från när han bedrog Charlottes mamma med hennes dubbelpartner i tennis. Men classic! Den frånvarande fadern. Under filmens gång hinner han även med att bedra Charlotte, som senare självklart förlåter honom för hans snedsteg. Charlotte som är hjärtsjuk, har inte lång tid kvar att leva, visar det sig. Will blir desperat i jakten efter en läkare som kan operera hennes hjärtfel. Nu har han ju funnit kvinnan som fick honom att bli hel, kvinnan som inte är som någon annan, kvinnan som fått honom att inse hur vackert livet kan vara. SHE MUST NOT DIE! Det har ju tagit honom 48 år innan han var mogen för ett sånt här commitment, men allt kan inte skita sig nu när han förstår vad livet går ut på. Tänka sig att hon endast verkade behöva knappa 22 år för att komma fram till samma sak.... tänka sig. Hon verkar med andra ord INTE behöva 48 år av random ligg och spexiga erfarenheter utan går orädd in i en relation med noll livserfarenhet och perspektiv. Men å andra sidan.. Hon dör ju kanske snart, då får man väl skynda sig att ta vad man får, även om det innebär en gammal gubbe med Ranelids goa kvinnosyn.
Nä om man skulle ta och... skaffa ett liv.
Här är i alla fall omdömet på tv.nu:s hemsida (ursäkta för dålig bildkvalité): 

                           

No comments: